R.I.P.

Många av banden som spelar i år har mist en eller flera bandmedlemmar till följd av sjukdom, olyckor eller allmänt dåligt lever(ne). Vilka band hör ihop med respektive person?

A) Efter turnén 1990 med detta världskända New York-band, visade det sig att han hade fått hjärtcancer. Han återhämtade sig dock tillfälligt men det dröjde dock inte länge, innan han drabbades av ett artärbråck och åter fördes till sjukhus. Några dagar därefter fick han en hjärnblödning. Han var 41 år gammal när han avled 1991. Han är begravd i Newburgh, New York.

B) Han var en av grundarna i detta stora kalifornienbaserade trash-band som han startade ihop med gitarristen 1981. Han spelade sin sista konsert i Indio den 23 april 2011. Han avled 2 maj 2013 på ett sjukhus i Kalifornien sedan han drabbats av leversvikt. Den officiella dödsorsaken var alkoholrelaterad skrumplever.

C) Han hette John Panozzo och spelade trummor och percussion mellan 1970–1996 i detta band som han startade tillsammans med sin bror Chuck och Dennis DeYoung 1970. 1995 försämrades hans hälsa till följd av långvarigt alkoholmissbruk och han avled kort därefter.

D) Han hette Gary Driscoll och blev mördad hos en bekant i Ithaca, New York 1987, 41 år gammal. Mordet är fortfarande olöst, men man tror att motivet var drogrelaterat. Bandet han spelade i har sammanlagt haft 7 trummisar.

E) Han hette Kex Gorin och var med från starten (1972) i detta brittiska band. Han drabbades av njurcancer 2005 och avled två år senare.

Lämna en kommentar