Leverans 0-3 arbetsdagar

Lösningar

Lösningar till Jättekryssen

Här hittar du de rätta lösningarna till våra Jättekryss. Längst ner på sidan har vi även vår lilla skämsavdelning där vi listar några beklagliga korrekturfel som letat sig in i ett par av kryssen.

Jättekrysset - Sommar

Sverigekrysset 2

Vitsiga Jättekrysset

Jättekrysset - Jorden Runt

Stora Tomtekrysset

Stora Julkrysset

Stora Julkrysset lösning

Sverigekrysset

Kändiskrysset

Jättekrysset

Tryckfelsnisse

...eller skamvrån om ni så vill

Med över tusen nycklar och lika många ord smyger det sig ibland in småfel, trots otaliga korrekturläsningar av olika personer. Vi beklagar så klart detta och rodnar lätt. Har du hittat något annat som du tycker verkar konstigt eller direkt fel så hör gärna av dig. Kontakta oss här

Jättekrysset - Jorden Runt

Nyckeln i höger hörn om bilden vid Sydamerika ”ÄR DET ETT FASLIGT PÅ MYGGBETT” hör till en förkastad konstruktion (Ordet skulle bli KLIANDE) men blev tyvärr kvar efter ändringen. Rätt (eller hur man nu ser det) ord till nyckeln är således KL.

Jättekrysset

Nio rutor till vänster om mittenbilden. Nyckeln “Hänga på last” – svaret skall bli “OKA” men det saknas en pil som visar att ordet svänger av nedåt.

Stora Julkrysset

Rad 12 nerifrån, till höger om bilden med suggorna. Nyckeln “Kom Salvador-Maria ifrån” ska felaktigt ge ordet BAH. Detta är resterna av en gammal förkastad konstruktion (där ordet skulle bli BAHIA). En strunt-miss. Men nyckeln STRUNT hade förresten passat bättre till BAH.