Lösningar till Jättekryssen

Här hittar du de rätta lösningarna till våra Jättekryss. Längst ner på sidan har vi även vår lilla skämsavdelning där vi listar några beklagliga korrekturfel som letat sig in på några ställen.

Jättekrysset Smakfullt

Stora Julkrysset 2

Sverigekrysset 2

Vitsiga Jättekrysset

Stora Helgkrysset

Stora Julkrysset

Stora Julkrysset lösning

Stora Tomtekrysset

Jorden Runt

Jorden Runt 2

Jättekrysset Sommar

Sverigekrysset

Hjärnkoll

Facit hjärnkoll

Kändiskrysset

Jättekrysset

Tryckfelsnisse

…eller skamvrån om ni så vill

Med över tusen nycklar och lika många ord smyger det sig ibland in småfel, trots otaliga korrekturläsningar av olika personer. Vi beklagar så klart detta och rodnar lätt. Har du hittat något annat som du tycker verkar konstigt eller direkt fel så hör gärna av dig. Kontakta oss här

Jättekrysset – Hjärnkoll

Precis under fråga 43 med nyckeln HAR FÅTT NYTT FÖRTROENDE. Här hade konstruktören tänkt sig OMVALDA. Men det enda ord som funkar är OMALDA. Typ som kaffebönor.

I nyckeln till höger om fråga 14 saknas det ett ‘S’ och korrekt nyckel ska vara GJORDES ÖRHÄNGE I

Ordet som korsar fråga 45 (med början på C) har nyckeln BIBLISK PRÄST. Detta är såklart fel och härrör från en förkastad konstruktion där svaret skulle bli ELI. Men nu blir svaret CLI och nyckeln blir således helt fel.

Jättekrysset – Jorden Runt

Nyckeln i höger hörn om bilden vid Sydamerika ”ÄR DET ETT FASLIGT PÅ MYGGBETT” hör till en förkastad konstruktion (Ordet skulle bli KLIANDE) men blev tyvärr kvar efter ändringen. Rätt (eller hur man nu ser det) ord till nyckeln är således KL.

Under fråga 17 saknas det en nyckel. Ordet ska vara SEANS

I nedre vänstra hörnet (under nyckeln KANSKE EFTER MANGLING) saknas en nyckel. Ordet ska vara AKUTEN

Jättekrysset

Nio rutor till vänster om mittenbilden. Nyckeln “Hänga på last” – svaret skall bli “OKA” men det saknas en pil som visar att ordet svänger av nedåt.

Stora Julkrysset

Rad 12 nerifrån, till höger om bilden med suggorna. Nyckeln “Kom Salvador-Maria ifrån” ska felaktigt ge ordet BAH. Detta är resterna av en gammal förkastad konstruktion (där ordet skulle bli BAHIA). En strunt-miss. Men nyckeln STRUNT hade förresten passat bättre till BAH.

Jättekrysset – Sommar

Rad 9 nerifrån, till vänster om frågerutan om ‘Mat’ – GÖR MAGNUM.
Det är givetvis GB som gör glassen och inte GS som det måste bli då S:et kommer från OS (RINGSPEL).
Här, i slutet av Jättekrysset, hade har nog både konstruktör och korrlösare kroknat en smula.