Instrumentalt

A. Vad heter denne fransman som gjort sig mest känd för sina stora utomhuskonserter, där den största, i Moskva 1997, lockade över tre och en halv miljon åskådare.

B. Han har varit verksam inom den elektroniska musiken och syntmusiken sedan genrens genombrott under 1970-talet. Han har bl.a. jobbat tillsammans med Jon Andersson från Yes.

C. Gruppen är den 38:e mest samplade musikgruppen i världen, med totalt 581 samplingar. Det finns även en rad hyllningsalbum och mängder med covers på deras låtar, enligt webbplatsen whosampled.com finns det 159 covers av deras låtar.

D. Vi söker här ett elektroniskt musikinstrument som uppfanns 1919 av Léon Theremin i anslutning till forskning kring detektorer. Instrumentet patenterades i USA 1928. Vladimir Lenin sägs ha uppskattat instrumentet så mycket att han tog lektioner för att lära sig spela det, och Robert Moog började sin karriär med att bygga och sälja ett sådant instrument. Moog Music säljer fortfarande instrumentet både i byggsats och som färdigbyggd enhet.
Här kommer ett smakprov. Instrumentet vi söker är det som hörs låta ungefär som en såg.

etherwave_theremin_kit

Lämna en kommentar