Allmänbildning

För alla som suttit som frågetecken hela quizen kommer nu här några frågor som inte kräver nördkunskaper i rockhistorien. Nu kommer några frågor där du får användning av din allmänbildning men som ändå har anknytning till festivalen eller årets band:

A) I den grekiska mytologin är Charon den färjkarl, som på en båt för de döda över en flod till Hades. Man lade ett mynt under tungan på den döde som betalning. Om man inte hade gjort det fick den döda inte passera utan fick istället tillbringa evigheten i gränslandet emellan livet och döden. Vad heter den underjordiska flod som Charon färdas på?


B) På tal om At The Gates och Gates of Babylon (Rainbow) – Vilka två amerikanska presidenter var aktuella under Watergate-affären. D.v.s. Vem fick avgå och vem tillträdde i hans ställe? 1 poäng för varje president.


C) The Bones är Karlskronas punkstoltheter och kommer att leverera festivalens sista spelning för i år. (Rockklassiker Stage 23.00 lör 8 Juni). På tal om ben – vad heter kroppens minsta ben?


D) Festivalaktuella Skid Row har ju bytt sångare några gånger. Nuvarande sångaren ZP Theart (ex Dragonforce) kommer från Sydafrika. Sydafrika är det enda landet i världen som har tre huvudstäder. Kan du dem alla tre? (1 poäng för varje rätt stad)


E) Dream Theatre leder förstås tankarna till teater och Sveriges nationalscen för det talade dramat, d.v.s Dramaten. Vem står staty utanför Dramaten?


F) Ett av Europas förnämsta namn på den klassiska AOR-scenen är brittiska FM. De bildades 1984 och spelade bl.a. som förband till Bon Jovi och Tina Turner. 2011 spelade FM på Sweden Rock Festival på Zeppelin Stage och i år blir det på 4Sound Stage, Torsdag 6 Juni, 00:00. Bandets namn är ju också en radioterm. FM-bandet och AM-bandet är ju kanske bekant. Men vad är FM förkortning av?

Lämna en kommentar