Leverans 0-3 arbetsdagar

Om oss

Korsord - ett rent nöje!

Mediakryss grundare Svante Drejenstam har ett förflutet som språkvetare. Känslan för ordens semantiska mångtydighet och bibetydelse kommer väl till pass när man konstruerar korsord. Finns där även inslag av fantasi, klurighet och en smula milt vansinne talar vi inte längre om korsord som tidsfördriv utan rent nöje!

Så går det till

Vi skapar våra korsord på vitt rutigt papper med endast penna, radergummi och en ocean av ord och underfundigheter i huvudet. Krysset förs sedan över i InDesign där det får en tydlig, tilltalande och träffsäker design. Träffsäker i så motto att publikationens övriga grafiska layout och färgskala återspeglas i utförandet. Det färdiga krysset, inklusive facit, levereras sedan till beställaren i önskat format.

Våra produkter

Oavsett typ av korsord så är vår filosofi är att skapa underhållande, småkluriga och fyndiga korsord. De ska vara associativa snarare än encyklopediska och ska gå att lösa utan internet eller uppslagsverk.

Vår huvudkonstruktör

Svante Drejenstam har sedan unga år varit fascinerad av att lösa korsord, och att börja konstruera själv blev ett naturligt steg. Svantes korsord finns idag i många olika tidningar och är förvisso inte alltid lätta, men inte heller så svåra att de blir tråkiga.

Svante gästar Språket i P1

Göteborgs-Posten 22 Januari 2021

Svante i Göteborgs-Posten