Inklusive Moms preloader

Ny korsordsmakare på Mediakryss!

18 Maj 2017

Vi har det stora nöjet att få presentera en ny korsordskonstruktör på Mediakryss!
Sonny Thorgren har arbetat professionellt som korsordskonstruktör i många år och
var bl.a. konstruktören bakom det både kluriga och underhållande fredagskrysset i Göteborgs-Posten.
Vi är jätteglada för samarbetet med Sonny och du finner några av hans alster i vår butik. Vi kommer under våren och sommaren att fylla på vår butik med fler Sonny-kryss och du hittar enklast hans kryss med hjälp av filterfunktionen till höger på sidan.Läs Sonny Thorgrens presentation här:


Jag heter Sonny Thorgren och har sedan 2004 drivit företaget Förlag Sju Stjärnor. Min bana som korsordsmakare började med att jag startade en korsordstidning som kom ut med fyra nummer innan jag valde att satsa på att frilansa. Tidningen gav mig en del bra kontakter och första fasta korsordskunden blev Göteborgs-Posten, där jag sedan under en lång följd av år konstruerade det som då kallades ”Fredagskrysset”.

Sedan starten har jag konstruerat cirka tretusen korsord och levererat kryss och pyssel till en lång rad kunder, alltifrån Villamagasinet till SVT. Jag har också under ett antal år arbetat med att göra online-kryss som leverantör till Korsord.se.

Förutom korsordskonstruktion och andra sysslor som inbegriper språket ligger naturvetenskap mig varmt om hjärtat – Om jag inte trivts så bra med att göra korsord hade jag förmodligen blivit geolog.

Jag gör i princip alla sorters korsord, men de flesta kunder vill ha det klassiska bildkrysset, så det blir mest av den varan. Om jag själv får bestämma innehållet i korsorden så blir det en hel del så kallad Göteborgshumor i dem, men viktigast är förstås att vara flexibel och skapa de korsord kunderna vill ha.