Mediakryss - Korsord

Vi älskar korsord!

I över tjugo år har Mediakryss skapat underhållande och omtyckta korsord till alla typer av tidningar och Jättekorsord till privatpersoner.

Har du hjärnkoll?

Jättekrysset – Hjärnkoll är en utmaning för dig som föredrar kluriga kryss. Här pratar vi hjärngymnastik på hög nivå och gillar du både frågesport och korsord så är detta krysset för dig! Fastnar du i kryssandet kanske din allmänbildning i någon av de 55 frågorna hjälper dig på traven?

Stöd Alzheimerfonden

Att lösa kryss är av forskarna beskrivet som en viktig sysselsättning för att hindra hjärnans åldrande. Mentalt utmanande aktiviteter kan sakta ner den process som leder till demens. Men det finns ännu inget botemedel och det behövs mer pengar till forskning. Vi skänker 10 kr för varje sålt Jättekrysset – Hjärnkoll direkt till Alzheimerfonden. Så köp ditt korsord idag och var med och stöd forskningen.

Korsord till tidningar och jättekorsord & quiz till privatkunder

Mediakryss konstruerar, designar och säljer underhållande och välgjorda korsord för publicering i alla typer av publikationer och det har vi gjort sedan 1993. Vi skapar bildkorsord, jubileumskryss, reklamkorsord, barnkorsord, temakorsord, veckoflätan. Allt skräddarsytt enligt dina önskemål.

Våra omåttligt populära Jättekorsord, är en mycket omtyckt present och gillar du knep och knåp, har vi en avdelning fylld med Sudoku och Ordpyssel.

Älskar du som vi quiz och frågesporter? Vi har massor av gratisquiz i flera kategorier. Våra musikquiz är favoriten på många fester och kalas.

KORSORDSBUTIK

Tryckfärdigt och leveransklart

Sveriges största webbutik för korsord. Välj bland massor av leveransklara korsord i olika kategorier.

JÄTTEKORSORD

Stora och utmanande korsord

Korsord i jätteformat.
Nytt för 2021 – Stora Helgkrysset. Vinterns stooora korsordsutmaning.

SKRÄDDARSYTT

Du beställer – Vi konstruerar

Vi skapar och levererar specialanpassade korsord för alla tillfällen och publikationer.

KNEP & KNÅP

Sudoku och ordpyssel

För era läsare som vill ha ett alternativ till korsorden. Här hittar du även barnkorsord.

JUBILEUMSKRYSS

Korsord som gåva

Skapa ett helt unikt och personligt korsord till någon du tycker om.

BARNKORSORD

För dina små läsare

Barnkorsord och annat ordpyssel för den växande läsarkretsen.

ONLINEKRYSS

Kryssa online & vinn fina priser

Kryssa och vinn fina priser direkt i mobilen, paddan eller datorn.

QUIZ

Gratisquiz i olika kategorier

Färdiga frågesporter i olika kategorier. Alla quizen är gratis.

Våra populära Jättekorsord – en utmaning i kolossalformat

Vi skapar inte bara korsord ämnade för tryck i olika tidningar – vi skapar även de omåttligt populära Jättekorsorden. Dessa utkommer (minst) en gång om året och är en utmaning i kolossalformat för alla korsordsfantaster.

Jättekul (och jättestort) kryss! Vi satte upp på väggen och hängde en penna bredvid. Sedan fick familjemedlemmar eller gäster stanna till och fylla i när de passerade. Tack!

Viveka

Hett just nu!

Jättekrysset - Hjärnkoll

Jättekrysset – Hjärnkoll

Jättekrysset – Hjärnkoll är en utmaning för dig som föredrar kluriga kryss. Här pratar vi hjärngymnastik på hög nivå och gillar du både frågesport och korsord så är detta krysset för dig! Fastnar du i kryssandet kanske din allmänbildning i någon av de 55 frågorna hjälper dig på traven?

Fri frakt om du beställer tre eller flera Jättekorsord vid samma tillfälle.

Tryckfärdiga korsord till tidningar sedan 1993

Korsord - specialanpassade och skräddarsydda

Mediakryss har skapat underhållande och omtyckta korsord till alla typer av publikationer sedan 1993. Vi skräddarsyr tryckfärdiga korsord för just din tidning eller produkt helt enligt dina önskemål.

Har du bråttom och deadline i morgon? Inga problem – vi har massor av leveransklara korsord i vår butik. (korsordsbutik)

Aktuellt om korsord

Mediakryss i ny skepnad

okt 2, 2022
Vi har haft många tankar när vi har arbetat fram nya Mediakryss.se – Modern teknik, snabbhet och bättre funktionalitet var såklart grundläggande i det stora

Vanliga ord i korsord

mar 27, 2022
Ord vi nästan bara ser i kryssens värld Hur kommer det sig att ord som inte längre används lever, frodas och är vanliga i korsord?

Nya korsord i butiken

jan 6, 2022
2022 är här! Vi firar det nya året med ett hel drös nya korsord i vår butik. Behöver du korsord till din tidning så vet

Vi stödjer Alzheimerfonden.
Gör du det med.

Demens är ett av världen största hälsoproblem. Varje år insjuknar 25.000 svenskar, lika många dör.

Vi vill vara med och bidra till forskningen kring demens och Alzeheimers, för att vi en dag ska få bukt på dessa sjukdomar.

Du kan också vara med och bidra till forskningen genom att köpa dina korsord från Mediakryss.

Vi skänker 10 kr för varje sålt Jättekrysset – Hjärnkoll direkt till Alzheimerfonden. Så köp ditt korsord idag och var med och stöd forskningen.