Inklusive Moms preloader

Jättekryss – Enormt stora korsord

Har du tröttnat på fyller-i-kryss som blir klara på en kvart? Ta dig då våra enormt stora korsord och du har många dagars knep och knåp framför dig. Sätt upp det på väggen och låt familjemedlemmar eller gäster hjälpas åt att klara denna korsordsutmaning i kolossalformat. Jättekryssen är 95x69 cm och levereras 1-2 dagar efter beställning.


Stora Julkrysset

Jättekryss – Enormt stora korsord

Stora Julkrysset är illustrerat av Gert Lozell och precis som vanligt en riktig utmaning för alla som gillar korsord. Lös det själv eller gör som många andra - ge bort det i julklapp. Det brukar bli en omtyckt gåva till korsordsfantasterna som vill ha något att bita i.  

Tomtekrysset

Jättekryss – Enormt stora korsord

Julens stora korsordsutmaning! Tomtekrysset är marinerat med tomtar, jul och en och annan vits som är så dålig att den blir bra.

Korsordet är konstruerat av Svante Drejenstam, mångårig konstruktör på bl.a. Dagens Nyheter och illustrerat av Gert Lozell som tecknat och skrivit 91:an Karlsson sedan 1987.

Jättekrysset

Jättekryss – Enormt stora korsord

Jättekrysset med de Hergéinspirerade illustrationerna av serietecknaren Ola Skogäng är en utmaning utöver det vanliga. Vässa pennan och förlora dig i en värld av homonymer, neologismer och andra tvetydigheter!

Sverigekrysset

Jättekryss – Enormt stora korsord

I Sverigekrysset får du pröva dina kunskaper om Sverige, vår historia och några av våra kända profiler. Kryssa dig genom svenska landmärken, språkfrågor och författargärningar. Sverigekrysset är småklurigt men inte omöjligt. Lycka till!

Kändiskrysset

Jättekryss – Enormt stora korsord

Vårt kändistätaste Jättekryss heter Kändiskrysset och är precis vad det låter som - ett kolossalkryss med kolossalt många frågor om kändisar. Svaren på frågorna skall in på sina numrerade platser i krysset. Vet du t.ex. vad Plura heter egentligen?

Kört fast?

I livets bok finns ingen facit längst bak. Men har du kört fast i någon av jättekryssen kan du glutta här:

Tomtekrysset lösning Jattekrysset lösning
Kandiskrysset lösning Stora Julkrysset lösningSverigekrysset lösning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tryckfelsnisse

Med över tusen nycklar och lika många ord smyger det sig ibland in småfel, trots otaliga korrekturläsningar av olika personer. Vi beklagar så klart detta och rodnar lätt.

Jättekrysset:

Nio rutor till vänster om mittenbilden. Nyckeln "Hänga på last" - svaret skall bli "OKA" men det saknas en pil som visar att ordet svänger av nedåt.

Kändiskrysset:

Nere i högerhörnet - sex rutor till vänster om bilden på Laleh. Nyckeln "Den stillar vågorna" skall givetvis bli OLJAN och inte OJLAN.